Periode 1950 – 1980

Met dirigent de heer Klitsie bezocht het koor vele concoursen en behaalde menig 1e prijs. Tijdens het 70 jarig jubileumconcert op 28 november 1959 in De Waakzaamheid had het koor voor de eerste keer uniforme kleding aan en was er een groot programma. Het was een prachtig concert dat werd afgesloten met een bal.  In 1962 heeft het koor haar 1e Kerstconcert gegeven. Dit beviel zo goed dat het koor ook nu nog om het jaar een Kerstconcert verzorgt. In november 1964 vierde het koor zijn 75-jarig bestaan met een concert en een receptie. Op die receptie voor het 75 jarig bestaan van de vereniging was ook de kleinzoon van de componist , ook Daniël de Lange geheten, aanwezig om het bestuur te feliciteren.

In 1966 werd de heer Nic Grandiek de nieuwe dirigent. Met de heer Grandiek waaide er weer een nieuwe muzikale wind door het koor . De vereniging kocht een elektronisch orgel en ging meer moderne muziek in studeren om jonger leden aan te trekken.

In 1969 werd er een nieuw wijk in de Zaanstreek gebouwd, het Westzijderveld. Hiervoor werd via het contact orgaan overlegd hoe de invulling met verenigingen zou worden in deze wijk. Vereniging Daniël de Lange heeft ook zitting gehad in dit orgaan. Zij heeft voorgesteld om in de nieuwe wijk een concertzaal met verschillende zalen te bouwen die ook voor  repetities konden worden gebruikt. De kosten waren zo hoog dat het bouwen van de concertzaal nooit is gerealiseerd.

In 1972 werd de heer J.W Singerling de nieuwe dirigent. De heer Singerling was een bekende componist/ arrangeur. Met deze dirigent die vele opera’s voor het koor heeft bewerkt, beleefde het koor een goede tijd. Die “Fledermaus “ 1973,”Jesus Christ Superstar” en de” Carmina Burana “werden door de heer Singerling gearrangeerd. In oktober 1976 heeft het koor deelgenomen aan een concert ter ere van het 100 jarig bestaan van het Noordzeekanaal.

Voor het 90e jubileum op 17 november 1979 van het koor zong men de wereldpremière van de bewerking van de heer Singerling van “Treemonisha” van Scot Joplin en” Die  Zauberflöte” Mozart in de Speeldoos in Zaandam. In mei 1981 ging het koor naar het Internationaal Zangconcours in Lindenholzhauzen. Een gedeelte van het koor heeft daar in Volendams kostuum de klompendans uitgevoerd, wat op de Duitse TV is uitgezonden.