Periode 2000 – 2011

In 2000 heeft het koor in het Zaantheater de “Carmina Burana” uitgevoerd onder leiding van de dirigent Jan Laan. In 2001 werd “Orfeo ed Euredice” van Gluck uitgevoerd.

Van 2001 tot 2011 zwaaide de heer Wietse Stuurman de dirigeerstok. In deze periode heeft het koor meer dan 30 concerten gegeven, waaronder enkele hele bijzondere. In 2003 ,m.m.v. Harmonie orkest van Corus, “Requiem” van Hydas, de heer Hydas was uit Hongarije gekomen om te luisteren.
De Schöpfung, “Oratorio de Noël” van C. Sant-Saens  m.m.v. Marco Bakker, het Requiem van de stadsdichter van Zaanstad Merlijn Twaalfhoven tijdens een manifestatie bij de sloop  van de parkeergarage Rustenburg. In 2006 heeft het koor het Requiem Opus 12, geschreven door de heer Stuurman, uitgevoerd. In december 2006 heeft het koor haar medewerking verleend aan de algemene kerstviering van het Leger des Heils. Samen eten en zingen met de daklozen en verslaafden. In 2007 heeft het koor gezongen tijdens het haringfestival in Enkhuizen. Het koor heeft 3 x meegewerkt aan de MADD dagen. Verschillende concerten werden uitgevoerd voor Stichting de Zonnebloem of voor de restauratie van kerkorgels. In 2008 zong het koor de “Missa Brevis” in bijzijn van componist J. de Haan. Voor vele bijzondere concerten heeft het koor het concert mogen promoten in het programma Opera Pietje van
RTV-NH. In 2009 voor het 120 jarig bestaan heeft het koor in het Zaantheater ” Zar und Zimmermann“ van Lortzing uitgevoerd m.m.v. mannenkoor Excelsior uit Edam. Een groot concert met 10 solisten, kinderen van de balletschool en het koor in oud Zaans kostuum.  In 2011 zong het koor de wereldpremière van het stuk   “When Cain murdered Abel”, gecomponeerd door Wietse Stuurman. In 2011 heeft het koor het kerstverhaal verteld en gezongen tijdens het laatste concert van deze dirigent.